Sykkel på Lesjaverk

 

MERKA SYKKELSTIER

 Sykkelsti 10 km  Søre vatnet rundt

 Start og mål ved Soggje 

Følg Skogsbilvei/sykkelsti til Tandsætre, deretter Tansæterveien til der Gamle Kongeveien krysser denne, følg Gamle Kongeveien og skogsbilvei til Lesjaverk sentrum og deretter veien ned til Verket/Soggje.   Viss en vil kan en sykle Tansæterveien opp til E-136 og sykle gang og sykkelveien på tilbaketuren. 

Ved å ta til venstre ved merket kryss i Tansæterveien, kan en utvide runden til Bryggjeosen eller til Dambrua på Lesjaskog og få med seg hele Lesjaskogsvatnet rundt. Tilbaketuren her skjer da  på gang og sykkelveien langs E-136, en kan komme neg på Gamleveien rett sør for Sørsletten, men her står det ikke noe skilt om det. Kombiner gjerne med merkede fotturer til Valåfossen, eller Store og Vesle Hyrjonfossen som er merket ut fra denne ruta.

 

Sykkelstier 4,5 og 9 km

 Disse har start og mål ved Lesjaverk Kyrkje.

Ta til høyre ned skogsbilvei som går forbi grustak og ned til Morkabrua. 4,5 km går til høyre her, og følger Skråkkliveien til Vassenden og deretter opp forbi Soggje og opp til Kyrkja.

9 km går til venstre ved Morkabrua og følger Skråkkliveien til enden, ta deretter til venstre og over Skråkka (her er det ikke bru), følg skogsbilvei nedover å ta til venstre og inn på skogsbilvei/Gamle Kongevei og følg denne til Kyrkja igjen.

Langs alle de merkede stiene er det rasteplasser med grillmuligheter. (På 4,5 km, må du sykle 50 meter til venstre ved Morkabrua til grillplass)

På tidlige morgentimer eller sene kveldstimer, er det stor mulighet for å se vilt på alle jordene som en sykler forbi.

Ved enden av Skråkklivegen er det også skiltet til Lora/Dombås. Da tar man til høyre, og kommer ned igjen i Lordalen (Jeger og Fisk skytebana) deretter kan en sykle opp til E-136 og sykle den tilbake, eller følge baksideveien til Dombås. En kan også ta til høyre ved skytebana og sykle innover Lordalen, denne veien går helt inn til Nordstølen/Nysætra ( fra skytebana og hit er det ca. 18 km) Her er det mangs sætrer langs veien.

For de som ønsker mer terreng og utfordringer, så ble Gruvliløypa (skiløypa) ryddet for kvist i fjor høst(2010), denne er fin å bruke som terrengsykkel løype. Og sykle opp fjellveien på Lesjaverk og videre innover mot Damtjønn, er også en fin å utfordrene tur.  For de som vil ha store utfordringer, så er det mulig å sykle/trille  den gamle traktorveien opp Breiranden (fra Heggestølen), her blir det en bratt og meget krevende tur ned igjen.

 GOD SYKELTUR  (OG HUGS HJELM)