Julehilsen fra Lesjaverk Utvikling (LU)

Til: Hytteeiere i Verket og Sletten kretser, Lesja.

Velkommen til ”Fyryjul”!
Som i fjor nytter vi høvet til å sende en julehilsen og informasjon om tiltak som for tiden skjer og/eller er under utvikling i Lesjaverk og tilstøtende områder. Etter positive erfaringer i fjor og senere gode tilbakemeldinger fra både fastboende og hytteinnvånere, er det med glede vi bl a kan invitere til ”Fyrryjul i Lesjaverk” kommende helg, 5. og 6. desember. Se program her på www.lesjaverk.no.

Lesjaverk utvikling
Dette arrangementet, og en rekke andre tiltak, skjer i regi av grendeutviklingsprosjektet ”Lesjaverk Utvikling”. Et lokalt styre for prosjektet samarbeider slik med det permanente grendeutvalget. Vårt mål er å bidra til utnytting og videreutvikle lokal kultur, infrastruktur og ressurser og med det øke grendas attraksjoner. Målgruppene er de fastboende, så vel som fritidshusbeboere og gjennomreisende.

Kommunikasjon med fritidshusinnvånerne
Vi regner fritidshusbeboerne som en viktig målgruppe. Imidlertid konstaterer vi at det er tungvint å få kontakt med spesielt hytteinnvånere som ikke har organisert seg i felles fora/vel. Etter vårt syn er dette hensiktsmessige organer for å kunne følge med og gjøre sin stemme gjeldene i saker av felles interesse. Vi gjentar i det følgend vår oppfordring fra i fjor.

Hyttevelforeninger og e-postadresser
For å bedre mulighetene for kommunikasjon og samhandling mellom hytteiere, samt med grendeutvalg og kommunen, oppfordres det herved til etablering av og medlemskap i hyttevel der det ikke allerede er slik organisering. I Nordre Myren, Tandseterosen, og langs Gamle Kongevei er det allerede etablert vel. Tentativt er det potensial for slike fellesskap langs Søristuavegen, langs Fjellveien, i Vassenden, og ved Bryggen. Det vil være en fordel om intern kommunikasjon innen det enkelte vel kan skje pr e-post. Koordinator i Lesjaverk Utvikling, Tor Ziegler, vil igjen ta kontakt med noen hytteboere i hvert av områdene for forhåpentlig å få fortgang i initiativene.

Noen eksempler på tiltak til felles glede
Vi tror at hyttefolket, så vel som fastboende, har glede og nytte av tiltak som nylig er gjennomført eller under utvikling i regi av vårt prosjekt. Vi nevner bl.a.:

 • Oppgradering av sykkelmulighetene sammenhengende fra Dovre til Bjorli. I vårt område med bedret sykkelveilegeme og broer over Skrokka, Valå- og Bryggeområdet.
 • Rydding og planering/tilsåing av den gamle idrettsplassen til felles aktivitetsområde.
 • Renovering av stasjonen, med ”sommerkafe” drevet av lokale ungdommer.
 • Restaurering av Solheim Grendhus som møte- og selskapslokale i vestre deler av Lesja.
 • ”Scener fra Ibsens Peer Gynt” fremført med masovnområdet som scenerom på Lesjaverket under ”Markens Grøde”-dagene i August. Strålende gjennomført av Kim Haugen og lokale skuespillere.
 • Med dette ønsker Lesjaverk Utviklings medarbeidere en God Jul og Godt Nytt År til alle!

  Les også...

  1 kommentar

  1. tool sier:

   veldig interessant, takk

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Anti-søppelpost * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.